Mag een hond pepernoten eten? Peppernuts Holland geeft antwoord

Het is weer de tijd van het jaar waarin we allemaal genieten van een lekker warm drankje en heerlijke pepernoten. Maar hoe zit het met onze harige vrienden? Mag een hond pepernoten eten?…

Wie beter dan Peppernuts Holland om deze vraag te beantwoorden. Alhoewel wij iedereen onze pepernoten zouden aanraden, hebben ook wij onderzoek hierna gedaan. Het antwoord vind je terug in deze blog!

Waar bestaat een pepernoot uit

Wanneer je vraag of een hond pepernoten (of eigenlijk kruidnoten) mag eten moet je kijken naar de basis van het product. Bij Peppernuts Holland bieden wij veelal diverse pepernoten aan met verschillende (vaak chocolade) coatings.

Chocolade voor een hond is (levens)gevaarlijk

Bij veel mensen is het bekend, maar we vertellen het toch nogmaals, chocolade voor een hond is slecht en zelfs erg gevaarlijk voor zijn gezondheid. Het basisingrediënt voor chocolade is cacao en dit is giftig voor honden. Een chocolade vergiftiging kan fatale gevolgen hebben voor je hond en het eten van pepernoten die chocolade bevatten is voor je hond dus ook uit den boze. Je zak chocolade of truffel pepernoten delen met je hondenmaatje is dus ook echt geen goed idee!

Mocht je hond toch pepernoten hebben gegeten die cacao/chocolade bevatten, raadpleeg dan direct een dierenarts.

Zijn pepernoten goed voor honden?

Ingrediënten pepernoten

Wij kunnen je hierbij al mededelen dat chocolade levensgevaarlijk is voor honden. Deze mogen zij absoluut niet hebben, maar hoe zit dat met een ‘gewone pepernoot’? Een standaard pepernoten mix bestaat uit bloem, bakmeel, suiker, speculaaskruiden, zout, boter en melk.

Zijn pepernoten goed voor honden?

In de hierboven opgenoemde ingrediënten van standaard pepernoot (zonder verdere toevoegingen) is er geen direct schadelijk volgens honden-website 123Tinkie. Echter is suiker niet aan te raden voor een hond, omdat suiker niet goed is voor je tanden. Aangezien deze viervoeters geen tandenpoetsen, is het daarmee verstandig om hiermee op te passen. Maar wat voor honden geldt, geldt uiteraard ook voor ons mensen. Teveel suiker is nooit gezond.

Mocht je geen risico willen nemen, heeft Pet’s Place een leuk recept verzonnen voor speciale pepernoten. Het nadeel, die moet je wel zelf bakken plus raden wij je niet aan om deze zelf ook te eten!

Conclusie

Kortom, het is geen goed idee om jouw hond pepernoten te geven. Eén voordeel; jij hebt gelukkig nu meer pepernoten voor jezelf! 😉