Wat is Sport Pindakaas?

De meeste mensen hebben het wel in hun keukenkastje staan en je hebt het vast weleens gegeten: een lekker broodje met wat smeuïge pindakaas erop! Tegenwoordig kan je kiezen uit allerlei verschillende potten pindakaas en is dit product bijna niet meer weg te denken. Zo heb je bijvoorbeeld pindakaas met noten, minder vet, een biologische variant en met stukjes witte chocolade en nog veel meer. Bovendien bestaat er zelfs sport pindakaas! Maar wat is dat eigenlijk, sport pindakaas?…

Sport Pindakaas

Sport pindakaas is speciaal gemaakt voor de sporters onder ons. Pindakaas is op zichzelf al een bron van bouwstoffen en bevat onverzadigde vetten en eiwitten. Echter heb je als sport nét iets meer nodig, toch?

Vanwege de plantaardige proteïnen van Personal Proteïn bevat 100 gram sport pindakaas zo’n 30 gram méér eiwitten dan een normale pot pindakaas! Daarnaast zijn er ook heerlijke grove pinda stukjes aan de pindakaas toegevoegd, waardoor elke hap een extra bite geeft. Ideaal voor sporters die bezig zijn met het opbouwen van hun spiermassa dus!

Pindakaas Sport - Peppernuts Holland

Kan je van pindakaas aankomen?

Misschien vraag je jezelf af of pindakaas gezond is ? En kan je van pindakaas aankomen?…

Pinda’s zijn peulvruchten, waardoor ze rijk zijn aan belangrijke voedingstoffen zoals eiwitten, onverzadigde vetten, magnesium en vitamine E. Een pot pindakaas die bestaat uit 100% pinda’s en geen zout of toegevoegde suikers bevat, kan daarom als gezond broodbeleg beschouwd worden. Maar aan veel potten pindakaas zijn wel suikers en zout toegevoegd. Dat is dus een minder gezonde keuze.

Het blijft daarnaast erg moeilijk om te bepalen of één product wel of niet gezond is. Het heeft er allemaal mee te maken in welke hoeveelheid en hoe vaak je het product eet of drinkt.

Als we dan weer even terugschakelen naar de vraag ‘Kan je van pindakaas aankomen?’, geven wij hierbij het antwoord! Wij kunnen concluderen dat je van sommige soorten pindakaas (waar dus veel suikers of vetten in zitten) zeker kan aankomen als je er teveel van eet. Daarnaast is de combinatie met crackers of brood (snelle koolhydraten) ook niet altijd even goed voor de lijn.

Maaaarrrr… jij als sporter wilt juist meer spiermassa opbouwen. Mocht je op een verantwoorde manier willen aankomen, is sport pindakaas zeker een goed voedingsmiddel om aan je dieet toe te voegen!

Welke pindakaas is zonder suiker?

Zowel de normale potjes pindakaas, als de potjes light pindakaas in de supermarkt, bevatten allen ongeveer tussen de 7 gram en 10 gram suiker. De suiker zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel, waardoor je aan kan komen en dat is niet erg goed voor je gezondheid.

Toch zijn er een aantal varianten, zoals eerder benoemd, waar relatief weinig suikers in zitten. Biologische pindakaas en notenpasta’s zoals amandelpasta of sesampasta zijn daar voorbeelden van. Van deze producten zijn de ingrediënten 100% natuurlijk.

Daarnaast bevatten de producten van de Pindakaaswinkel in vergelijking met andere soorten pindakaas géén toegevoegde suikers, géén palmolie en is bovendien zoutarm. De sport pindakaas bevat bijvoorbeeld zo’n 4 gram suiker. Reguliere potten pindakaas bevatten daarmee gezegd hebbende bijna 2 keer zoveel suiker als de pindakaas van de Pindakaaswinkel.

Kan je elke dag pindakaas eten?

Een pindakaas zonder toegevoegde suikers vetten en zout blijkt dus de gezondste keuze te zijn en valt zelfs binnen de schijf van 5. Het eten van pinda’s, en dus 100% pindakaas, verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint de kans op hartziekten. Een lepel van de pindakaas van de Pindakaaswinkel per dag zou dus moeten kunnen!

De voedingsstoffen van de pinda’s kunnen de gezondheid op een positieve manier beïnvloeden. Een ander onderzoek toont aan dat mensen die veel pindakaas eten een minder groot risico lopen om bepaalde ziekten te krijgen.

Hoeveel pindakaas kan ik eten?

De hoeveelheid pindakaas die je kan eten ligt bij iedereen anders. Als je wilt afvallen, kan je met gemak elke dag een eetlepel biologische pindakaas of notenpasta nemen.

Kies je toch liever voor een optie met wat meer suikers en/of verzadigde vetten? Probeer dan pindakaas in plaats van met brood of crackers te combineren met een stuk rauwe groente zoals bleekselderij. Lekker en toch nog een beetje gezond!

Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar de pindakaas, en dan vooral naar de sport pindakaas van de Pindakaaswinkel? Klik dan op één van de onderstaande afbeelding om deze producten te bekijken in onze webshop:

Pindakaas Chilipeper Citroengras - Peppernuts Holland Pindakaas Knoflook Gebakken Ui - Peppernuts Holland Pindakaas Sport - Peppernuts Holland