Recept: Witte chocolade pepernoten cheesecake

Ben je nou op zoek naar een overheerlijke cheesecake voor de feestdagen? Dan weet Peppernuts Holland het perfecte gerecht hiervoor, namelijk de witte chocolade pepernoten cheesecake van Jessie’s Cousine. Al een aantal jaren is dit één van onze favorieten toetjes om zelf te maken. Dit recept is razend populair rondom Sinterklaas/Kerst, maar is lekker voor elk moment. Want zeg nou zelf, romige witte chocolade cheesecake op een bodem van speculaas en dan ook nog eens overheerlijke onze Peppernuts Holland pepernoten erbij? Wie wilt dat nou niet!

Pepernoten cheesecake

Laten we gelijk beginnen met een goede tip! Deze pepernoten cheesecake smaakt namelijk het lekkerst wanneer je hem een dag van te voren maakt. Dat heeft ermee te maken met de stevigheid en de smaken. Door de pepernoten cheesecake een dag van te voren te maken, wordt deze stevig en trekken de smaken veel beter in. Daarnaast scheelt het ook een heleboel last-minute stress wanneer je eters verwacht.

Pepernoten cheesecake

Pepernoten van Peppernuts Holland

Ben je trouwens op zoek naar echte originele pepernoten? Dan ben je bij Peppernuts Holland aan het juiste adres! Wij hebben een brede selectie van traditionele en moderne smaken. Oftewel, bij ons is de keuze echt reuze! Hier vind je de perfecte traktatie voor elke gelegenheid die je maar kunt vinden en bedenken. Of je nu op zoek bent naar de oud Hollandse pepernoot, joekel of Friese pepernoot, bij ons zit je goed. De pepernoten zijn ook ideaal voor het maken van overheerlijke desserts zoals pepernoten tiramisu, pepernoten brownie en de pepernoten cheesecake die we nu gaan maken!

Benodigdheden Witte Chocolade Pepernoten Cheesecake

Wat heb je allemaal nodig volgens het recept van Jessie’s Cousine om deze witte chocolade pepernoten cheesecake te maken? Bekijk hieronder de benodigdheden voor dit recept:

 • 300 gr brok speculaas
 • 100 gr boter
 • 300 gr witte chocolade
 • 125 ml slagroom
 • 600 gr roomkaas
 • 100 gr suiker
 • 3 eieren
 • 75 gr kruidnoten
 • Gezouten karamel
 • 15 gr boter
 • 25 gr slagroom
 • 30 gr suiker
 • 1 el water
 • zeezout
 • springvorm 24-26 cm doorsnede
 • mixer

Geheime recept

Nu dat je alle benodigdheden bij elkaar geraapt hebben, is het tijd voor het echte werk! Tijd om deze witte chocolade pepernoten cheesecake ook daadwerkelijk te gaan maken. Het recept bestaat uit drie simpele stappen: we beginnen met de bodem, vervolgens het gezouten karamel en tot slot eindigen met de vulling. 

1. De bodem van de witte chocolade pepernoten cheesecake

Om de perfecte bodem maken, gaan we speculaasbrokken verkruimelen in de keukenmachine. Smelt vervolgens de boter in een kommetje in de magnetron en voeg deze daarna toe aan de koekkruimel die je zojuist gemaakt hebt. Roer dit mengsel goed door. Bekleed vervolgens de taartbodem met bakpapier en vet de randen goed in. Leg daarna de koekkruimel op de bodem en druk met de achterkant van een lepel dit goed aan. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven op 140ºC. Verlaag hierna de temperatuur naar 130ºC.

2. De gezouten karamel van de witte chocolade pepernoten cheesecake

Voeg de suiker en het water in een pannetje samen. Breng dit aan de kook tot het een goudbruine kleur heeft. Doe vervolgens de slagroom en boter erbij en roer op zacht vuur door de karamel. Voeg daarna wat zeezout toe en roer dit goed door. Let op: niet vergeten het vuur uit te doen, want gas is tegenwoordig aardig aan de prijs!

3. De vulling van de witte chocolade pepernoten cheesecake

Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de slagroom au bain-marie. Roer deze af en toe door. 

Meng vervolgens met de mixer de roomkaas en de suiker tot een gladde massa. Voeg tijdens het mixen de eieren toe. Mix nu de gesmolten witte chocolade door de roomkaas. Voeg de Peppernuts Holland pepernoten toe en roer deze met een spatel door de gehele massa.

Giet het mengsel op de taartbodem. Laat de taart een aantal keer voorzichtig en zachtjes vallen om de lucht eruit te laten kloppen. Zorg dat de pepernoten goed verdeeld zijn om extra goede smaak te krijgen en giet als laatste de gezouten karamel in een dunne straal over het mengsel.
Bak de taart ongeveer 1 uur in de oven op 130ºC. Het midden van de taart mag nog een beetje zacht en wiebelig zijn. Daarna is het belangrijk om de witte chocolade pepernoten cheesecake iets te laten afkoelen. Doe dit voor ongeveer 4 uur om het op te laten stijven in de koelkast.

Pepernoten recept: witte chocolade pepernoten cheesecake

En daar heb je hem! De witte chocolade pepernoten cheesecake, een heerlijk nagerecht voor ieder moment. Mocht jezelf nog een leuke tip hebben voor een pepernoten-toetje, horen wij het graag! Stuur al jouw tips voor lekkere gerechten met pepernoten door en misschien lichten wij jouw recept wel de volgende keer uit.