Kruidnoten bier, hét speciaalbier van Peppernuts Holland

Kruidnoten bier, TaaiTaai- en Chocolade bier zijn dé speciaalbieren van Peppernuts Holland. Alle drie deze bieren zijn verkrijgbaar in onze webshop en volgens vele zogenaamde ‘beerlovers’ echt het proberen waard. Maar waar komen kruidnoten vandaan en waarom vinden mensen de smaak van kruidnoten zo lekker, dat er een biertje moest komen? Wij vertellen je het allemaal in deze blog!

Waar komen kruidnoten vandaan?

Kruidnoten ofwel in de volksmond genoemd ‘pepernoten’ genoemd heeft een lange geschiedenis. Het feest van Sinterklaas vanaf mid-november tot aan 5 december wordt al sinds 1600 in Nederland gevierd. Pepernoten werden destijds nog gemaakt van van relatief goedkope peperkoek en kruidkoeken. Het resultaat mocht er echter zijn, namelijk vierkante brokjes met smaken naar ontbijtkoek.

Het verschil tussen kruidnoten en pepernoten

De meeste mensen geloven dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn. Echter moet wij jou misschien ook uit de droom halen, want dit is niet het geval. Het verschil bestaat uit de structuur en grootte van het koekje. De oud-Hollandse pepernoten zijn groter en lijken eigenlijk meer op taaitaai. Pepernoten worden in tegenstelling tot kruidnoten gemaakt van roggemeel en anijs.

De kruidnoot kent zijn oorsprong in de 17de eeuw. Kruidnoten zijn dunner, harder en ruiger dan pepernoten. Hij heeft de vorm van een halve bolletje. In kruidnoten vind je ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, gember, kardemon, nootmuskaat en soms witte peper terug.

Waarom kruidnoten bier?

Mocht je er niet van op de hoogte zijn, zijn wij gék op alles wat met peper- en kruidnoten te maken heeft. Op een gegeven moment kwam iemand op het idee om kruidnoten met bier te combineren. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar kruidnoten zijn zo verslavend. Volgens ons komt dat door de smaken van kaneel en kruidnagel. En nu dat de speciaalbier-markt zo booming is geworden, was het enkel een kwestie van tijd voordat er een kruidnoot biertje werd gelanceerd.

Gun jezelf of een ander een lekker kruidnoot biertje

Kortom, wij vinden kruidnoten bier dus de perfecte combinatie voor echte bier- en pepernotenliefhebbers. Shop deze en/of één van onze andere Peppernuts Holland speciaalbieren door op de onderstaande afbeelding te klikken. Cheers!

bierpakket