Wat is de beste pindakaas?

Om iets de beste pindakaas te noemen, vinden wij zelf ook best lastig. Je merkt namelijk al snel dat er tegenwoordig zoveel soorten pindakaas zijn, echter allemaal ‘zonder uniek karakter’. Hierdoor weet je op een gegeven moment ook niet meer wat wat is, toch? Gelukkig heeft Peppernuts Holland de allerbeste smaken van de Pindakaaswinkel overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet, waardoor jij makkelijker je keuze kan maken. 

Hoeveel verschillende soorten pindakaas zijn er?

Tegenwoordig heb je snel bij de gemiddelde supermarkt de keuze al uit (schrik niet) zo’n 15 tot 20 verschillende soorten pindakaas. Maar waarom zijn er zoveel verschillende soorten pindakaas? Nou, dat komt omdat er in Nederland jaarlijks meer dan twintig miljoen potten pindakaas worden gegeten.

Bij Peppernuts Holland hebben wij momenteel 10+ soorten van de beste Pindakaaswinkel-pindakaas. Allemaal verschillende soorten smaken, die je in de supermarkt niet kan vinden. Klik maar eens op het plaatje hieronder om een kijkje te nemen voor de beste pindakaas in onze webshop:

Pindakaas-Peppernuts-Holland

Is pindakaas echt Nederlands?

Helaas pindakaas, maar pindakaas is niet echt Nederlands! Pindakaas komt namelijk oorspronkelijk uit Canada en is in 1884 bedacht door Marcellus Edson. Door een overschot aan pinda’s kwam hij op het idee om er pindakaas van te maken. Precies ditzelfde gedachtegoed gebruiken wij tegenwoordig nog steeds om pindakaas te maken als broodbeleg.

Waarom pindakaas, pindakaas heet

De naam pindakaas heeft trouwens een achterliggende reden. Het woord stamt af van de Engelse benaming peanut butter. Maar waarom heet het dan geen pindaboter? Nou, het is in Nederland niet toegestaan om de naam ‘boter’ te gebruiken voor een product waar geen zuivel in zit. Als je dit grappig vond, lees dan ook eens onze blog over de top 8 feitjes over pepernoten.

Is 100% pindakaas beter dan gewone pindakaas?

De 100% pure pindakaas staat ook wel bekend als de meest gezonde pindakaas, oftewel de beste pindakaas die je kan kiezen. Deze variant bestaat namelijk volledig uit pinda’s en er zijn hier ook geen suikers en/of zout aan toegevoegd. Dit is 100% de gezondere keuze als je het vergelijkt met de standaard pindakaas, waar veel extra ongezonde ingrediënten zijn aan toevoegt. 

Pindakaas Belgische Karamel Chocolade - Peppernuts Holland Pindakaas Chilipeper Citroengras - Peppernuts Holland Pindakaas Knoflook Gebakken Ui - Peppernuts Holland

Wist je al dat pinda’s zitten vol met vezels, eiwitten, vitamine E en magnesium? Als je je boterham in de ochtend smeert met 100% pindakaas krijg jij dus allemaal belangrijke en verschillende voedingsstoffen binnen!

Pindakaas feitjes

Nu dat je meer weet over pindakaas, sluiten wij deze blog met een aantal leuke pindakaas feitjes. Wist je namelijk al dat…

  • Het advies is om dagelijks één handje ongezouten noten te eten? Een boterham met 100% pindakaas hierop valt hier ook onder;
  • 100% pindakaas ook heel erg lekker is om door je yoghurt of havermout te doen met wat blauwe bessen en rode bessen?;
  • Het elk jaar op 24 januari Nationale Pindakaas-dag is in Nederland en dat deze feestdag echt door mensen wordt gevierd?;
  • De pindakaas van de Pindakaaswinkel 100% palmolie vrij is.

Mocht je meer willen weten over de Pindakaaswinkel, lees dan onze blog over de pindabazen!