Rijst met pepernoten de allernieuwste fitnesstrend?

Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe fitnesstrend de ronde doet op sociale media. Hardcore sporters daarmee gezegd hebbende zijn altijd op zoek naar manieren om hun workouts naar een hoger niveau te tillen. Dus toen we hoorden over (hou je vast) rijst met pepernoten, konden ook wij het niet laten om op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat deze ongewone combinatie een grote hit is onder atleten en bodybuilders, maar waarom? Niet iedereen is het eens met deze combinatie, terwijl anderen erbij zweren.

In deze blog vertellen wij jou meer over deze trend, waarom sportievelingen aan de haal zijn gegaan hiermee en tot slot gaan wij het zelf ook proberen. We vallen gelijk met de deur in huis en vragen ons af…

 

Het verhaal achter pepernoten met rijst

Hoe zijn wij achter dit fenomeen gekomen, vraag je jezelf af? Zoals zoveel trends tegenwoordig kwamen wij achter dit fenomeen via het social media-platform TikTok. Onder de hashtag #gymtok zagen wij het afgelopen jaar steeds meer video’s verschijnen over pepernoten met rijst. Deze video’s worden voornamelijk gemaakt door bodybuilders, die zeggen hun resultaten te bereiken door dit gerecht. Met meer dan 1 miljoen weergaves omtrent dit topic kan je stellen dat de trend potentie heeft om binnenkort het landelijke nieuws te bereiken.

Hieronder tref je enkele video’s die momenteel op TikTok circuleren met hashtags #pepernotenmetrijst, #pepernotenmaatjes, #pepernotenmaatje, #rijstmetpepernoten en #rijstmetpepernoot.

 

Rijst met pepernoten TikTok 1    Rijst met pepernoten TikTok 2     Rijst met pepernoten TikTok

 

Waarom pepernoten met rijst

Pepernoten zijn niet per se gezond, dus waarom claimen deze sporters het hen helpt bij het behalen van positieve lichamelijke resultaten? Deze meeste pepernoten bevatten veel suiker en vet. Daarom zou je ze kunnen beschouwen als een ongezondere variant van een tussendoortje. Sporters zien dat echter anders; voor hen zijn deze ingrediënten essentieel om hun doel te bereiken, namelijk meer spiermassa .

Het hoge suikergehalte in deze snacks voorziet het lichaam van energie, terwijl de vetten helpen bij de synthese van testosteron. Dit is essentieel voor sporters, omdat het hen helpt spiermassa op te bouwen.

De combinatie van rijst en pepernoten heeft ook een positief effect op de spijsvertering. De rijst zorgt ervoor dat de koolhydraten langzamer door het lichaam worden opgenomen. Dit voorkomt de bloedsuikerspiegel stijgt niet te snel, wat vaak het geval is met andere snacks zoals voedingsrepen. Hierdoor hebben sporters langer een vol gevoel en vervolgens meer energie om mee te trainen.

Onze eigen Peppernuts Holland-test

Wij waren hier zelf ook nieuwsgierig naar de combinatie en wilde weten of er enige waarheid zat in deze beweringen. Daarom besloten we het zelf uit te proberen:

 

Peppernuts Holland kruidnoten

Ben jij ook op zoek naar de allerbeste pepernoten, oftewel kruidnoten voor jouw workout? Dan ondersteunen wij jou graag met onze geweldige producten. Naast onze fysieke winkels, is het ook mogelijk om via onze webshop de perfecte kruidnoten te bestellen.

Klik op de afbeelding hierboven om jouw Peppernuts Holland kruidnoten vandaag nog te bestellen.