Friese Pepernoten

Ben jij al bekend met Friese pepernoten? Deze pepernoten zijn namelijk een noot extraordinaire en voor sommige mensen een absolute favoriet. Deze pepernoten zijn zacht van structuur, een klein beetje plakkerig en hebben een onmiskenbare anijssmaak. Erg lekker als je het ons vraagt! Omdat er geen boter in is verwerkt, zijn ze niet zo knapperig als de traditionele kruidnoten. Daarentegen zijn deze pepernootjes heerlijk chewy, omdat de basis hiervan honing is.

 

Echte (Friese) pepernoten

Pepernoten uit Friesland vallen onder de categorie Friese snoepjes. Deze snoepjes bestaan al eeuwen lang en zijn een soort koekjes, die traditioneel worden gemaakt in de Nederlandse provincie Friesland. Ze worden vaak gemaakt met een combinatie van bloem, suiker/honing, boter en kruiden zoals kaneel en kruidnagel. Het deeg wordt vervolgens in kleine balletjes gerold en goudbruin gebakken. Daarmee is dit feitelijk de voorloper van deze pepernoten. Friesische snoepjes worden meestal gegeten rond de kerstvakantie, maar kunnen het hele jaar door worden gevonden in veel Nederlandse bakkerijen.

 

Ontdek de smaak van Friesland bij Peppernuts Holland

Tradities houden we graag in stand en zeker als ze net zo lekker zijn als deze pepernoten. Deze traktatie is onze laatste uitvinding en dé ultieme combinatie van de bekende kruidnoot en de pepernoot uit Friesland. Dus de krakende crunch gecombineerd met die heerlijke anijs bite. Zowel anijs als honing, zijn welbekende ingrediënten in veelal Friese gerechten. Zo ook in deze alom geliefde pepernootjes.

Wij besloten daarom dat deze publieksfavorieten een ereplaatsje verdienen in onze Peppernuts Holland-collectie. Je kan deze heerlijke pepernoten van Friese afkomst ook proeven in één van onze Peppernuts-winkels, bijvoorbeeld in Volendam.

 

FRYSLAN BOPPE

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden hoe pepernoten uit Friesland nou smaken? Wij kunnen ons dat maar al te goed voorstellen. In onze Peppernuts Holland-webshop kun je Friese pepernoten bestellen.

Bestel hier onze Friese Pepernoten

Meer smaken van Peppernuts Holland ontdekken?

Wil je toch liever een andere smaak uitproberen? Bekijk dan onze overheerlijke kruidnoten-sectie.